Press Releases

Ndihmo Fondacionin Global Shqiptar duke blerë dhurata për më të dashurit e juaj

Ndihmo Fondacionin Global Shqiptar duke blerë dhurata për më të dashurit e juaj

A e keni ditur që ju mund të dhuroni për bamirësi përderisa jeni duke bërë blerjet e Shën Valentinit për më të dashurit e juaj, pa u shpenzuar më shumë se sa çmimi i dhuratës? Thjeshtë teksa bëni blerjet e juaja tek smile.amazon.com/ch/83-0619972, konfirmoni “Global Albanians Foundation” si organizatën tuaj të përzgjedhur bamirëse, dhe AmazonSmile …

Udhëzues për OJQ/OSHC-të shqiptare në mbledhje fondesh (Crowdfunding) përmes GAF

Fondacioni Global Shqiptar, ka kënaqësinë që t’i ftojë të gjitha organizatat jo-fitimprurëse shqiptare që të marrin pjesë në webinarin informues që do të zhvillohet më 27.01.2020 duke filluar prej orës 14:00 CET. Në këtë ngjarje organizatat jofitimprurëse shqiptare do të: 1) Mësojnë si të përdorni platformën GAF për mbledhjen e parave në internet 2) Mësojnë …

Faza 2 Formulari i Aplikimit: Projektet për Ndihmën pas Tërmetit

Faza 2 Formulari i Aplikimit: Projektet për Ndihmën pas Tërmetit

Kriteret e Vlerësimit Kjo thirrje për propozime është e hapur për (i) organizatat joqeveritare; (ii) bashkiat dhe komunat; (iii) universitete dhe institucione arsimore; dhe (iv) organizata private. Kriteret kryesore për vlerësimin e koncept-ideve janë si më poshtë vijon: 1.  Emergjenca e lindur dhe/ose mundësia e identifikuar për ndërhyrje. 2.  Ofrimi i mbështetjes në zonat e …

Earthquake Relief Efforts

Together with our partners and donors, we have raised $215,922.93 to help alleviate the situation created after the disastrous Earthquake that hit Albania in November of 2019. Phase One of project Earthquake Relief awarded $51,000 to 6 implementing partners, and will be completed in September.  In addition, we awarded a total of $25,000 to support emergency relief during the Covid crisis ...